$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>

Kirjastus Tänapäev andis välja Prantsuse kirjaniku Francoise Sagani viimase romaani “Kõik need südamesopid”, mille tõlkis Pille Kruus. Teos ilmus sarjas “Punane raamat”. “Kõik need südamesopid” on armastuslugu rikka töösturi pojast Ludovicist ja tema naisest Marie-Laure’ist. Paari elu koos Ludovici isa Henri, tolle naise Sandra ja teener Martiniga kulgeb vääramatu argisusega seni, kuni saabub elegantne Fanny, Marie-Laure’i ema, kelle isiksus ei jäta ükskõikseks ei Ludovici ega tema isa Henrid.

Francoise Sagan (1935–2004) sai kuulsaks juba oma esimese raamatuga “Kurbus kummaline tunne”, mille ilmudes oli ta kõigest 19-aastane. “Kõik need südamesopid” on Sagani viimane romaan, mis leiti pärast tema surma ja mille avaldamine 2019. aastal kujunes üheks Prantsusmaa kirjandusilma suursündmuseks.

Eesti keeles on varem ilmunud Sagani teosed “Tervitan sind, Kurbus. Eriline naeratus” (1960), “Kas te armastate Brahmsi” (1975), “Segiaetud voodi” (1994), “Kurbus kummaline tunne. Killuke päikest jahedas vees” (1995).